cas

KAMPEN - Zaterdag 23 november doopte Peter Kalt, voorzitter van de stichting CAS, de nieuwe wedstrijdboot van Kamper roeivereniging De IJssel. De boot kreeg de toepasselijke naam ‘Cascade’Aanleiding was een donatie van € 2.500,- voor de roeivereniging van de stichting CAS, het Camper Algemeen Steunfonds. Eerder dit jaar kreeg het bestuur via de algemene ledenvergadering goedkeuring voor de aanschaf van twee boten; een instructie/toerboot en een wedstrijdboot. Dankzij het spaarpotje van de vereniging, een ledenlening en deze donatie werd de financiering mogelijk gemaakt zodat zowel de recreatieve roeiers als de ambitieuze roeiers een zeer gewenste nieuwe boot beschikbaar krijgen.

De nieuwe Cascade is een wedstrijdroeiboot voor twee personen, De IJssel kocht er één om in eerste instantie de ambities van de wedstrijddames te steunen. Dankzij de stichting CAS was er meer financiële armslag om een kwalitatief betere en lichtere – en dus snellere – boot te kopen. De naam Cascade is uiteraard een verwijzing naar de stichting CAS. Anderzijds hoopt het bestuur van de roeivereniging dat met deze aanschaf ook andere leden weer profiteren van de wedstrijdroeiers. Deze Cascade – Engels voor waterval – staat daarmee symbool voor het van boven naar beneden stromen van kennis, ervaring en coaching binnen de vereniging.

Kamper roeivereniging De IJssel is een roeivereniging waar je kunt roeien op recreatief, sportief of ambitieus niveau, van beginner tot ervaren roeier. De IJssel is te vinden aan het Ganzendiep, Seveningseweg 3, Kampen. Zie ook www.roeiverenigingdeijssel.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment