doskampen

KAMPEN -  De weken van de waarheid zijn aangebroken voor de poelänten! Nu ook SDV Barneveld aan de zegekar is gebonden, kijkt alles en iedereen met een geel-zwart hart uit naar de krachtmetingen met de top van 1D. Om te beginnen Door Fusie Sterk uit Opheusden. De selectie van Post en Starke maakt de lange reis naar de Betuwe in de wetenschap dat plek 2, waar DFS nu staat, bij winst binnen handbereik komt. Wie had dat bij de start van de competitie gedacht?

Natuurlijk is het nog lang niet zover en is de wedstrijd tegen DFS in de eerste plaats een uitstekende test om te zien hoe ver de poelänten in hun ontwikkeling zijn. De Opheusdense ploeg heeft een moeilijk te passeren defensie en bracht bovendien koploper SVZW zijn enige nederlaag toe. De afgelopen seizoenen speelde DFS in de Hoofdklasse, meestal in B maar afgelopen jaar in A. In de sterke westelijke klasse redden de blauw-witten het niet om boven de p/d-streep te blijven en via de nacompetitie viel alsnog het doek. Daar ging een rampseizoen aan vooraf met zelfs een heuse staking van de spelersgroep. Inmiddels lijkt de rust weergekeerd in het Betuwse dorp en doet onze tegenstander van komende zaterdag volop z'n best om het verloren gegane terrein terug te winnen. Van de negen gespeelde wedstrijden verloren de blauw-witten alleen het openingsduel van streekgenoot Bennekom. Sindsdien is de ploeg ongeslagen!

Maar ook DOS weet wat winnen is, inmiddels vijf wedstrijden op rij (inclusief de bekerzege op Den Ham). Afgelopen zaterdag bood SDVB stevig partij, maar de scoringsdrang van onze hoofdmacht was de Barnevelders te machtig: 3-2. Zodoende kon ons eerste elftal, hoewel er opnieuw twee tegendoelpunten vielen, toch weer drie punten bijschrijven. Het gaat kortom boven verwachting goed en het is wekelijks genieten langs de lijn. De sterke prestaties van de afgelopen weken hebben er bovendien voor gezorgd dat DOS een tikkie kan hebben. Mocht DFS zaterdag met de overwinning aan de haal gaan, dan is er geen man overboord. De marge naar het rechter rijtje is ruim en de voorsprong op nr. 12 Nunspeet is gegroeid tot tien punten.

Maar met zorgvuldige opgebouwde zaken moet je zorgvuldig omgaan. Oftewel, volle bak en zonder angst de confrontatie met DFS aangaan om de huidige positie te verdedigen en als het even kan te versterken. Dan is in ieder geval het eerste deel van de competitie meer dan geslaagd. Als supporter kun je daaraan bijdragen door mee te gaan naar sportpark 't Heerenland en onze jongens van de broodnodige steun te voorzien. Het duel in Opheusden begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Huizinga uit Groningen. De KNVB heeft de heren E. Nachtegaal en E. Schoolderman aangesteld om hem te assisteren. Hup DOS!

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment