set up

IJSSELMUIDEN - Op vrijdagavond 29 november stond de uitwedstrijd tegen HeVoC ’89 op het programma. Dit team uit Heerenveen stond een paar punten onder Set Up op de ranglijst. De eerste set ging van start en in het begin gingen beide teams gelijk op. Halverwege de eerste set nam de servicedruk van Set Up toe, waardoor HeVoC minder aan aanvallen toe kwam. Er ontstond een voorsprong van zes punten in het voordeel van Set Up. Aan het eind van de set kwamen de mannen van HeVoC nog dichtbij, maar de IJsselmuidenaren wisten de set tóch te winnen met 22-25.

Ook in set twee ging het lang gelijk op. Halverwege de set sloeg Set Up een klein gaatje en had het een voorsprong van drie punten. Naarmate de set richting het einde ging, kwamen de mannen uit Heerenveen terug. Set Up maakte te veel eigen fouten, waardoor HeVoC de tweede set won met 25-23. De derde set begon Set Up opnieuw scherp. Er werd door enthousiasme en vechtlust een klein voorsprongetje opgebouwd. Halverwege de set ging de foutenlast bij Set Up weer omhoog en begon HeVoC beter te spelen. HeVoC kwam terug en nam zelfs een voorsprong. Van 24-19 kwam Set Up nog terug tot 24-23, maar toch werd de derde set met 25-23 verloren. De vierde set probeerde Set Up zich nog één keer volle bak in te spannen. Het was de voorgaande sets niet gelukt om het eigen spelletje te spelen. Overtuigingskracht en enthousiasme ontbraken, waardoor de tegenstander niet de wil kon worden opgelegd. HeVoC bleef ook de vierde set degelijk en netjes spelen. Set Up stelde hier niet genoeg tegenover. De foutenlast bleek te hoog om er een vijfde set uit te slepen. De laatste set werd verloren met 25-19.

Gelukkig heeft Set Up volgende week zaterdag meteen weer een kans om mooi volleybal te laten zien. Dan is om 19:00 uur in een thuiswedstrijd Sudosa-Desto H2 uit Assen de tegenstander.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment