sv zalk

KAMPEN - Zaterdag 30 november trad het eerste elftal van SV Zalk thuis aan tegen SEH uit Heerde. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al in de beker. Begin september werd het 0-3 voor SEH. Nu, bijna 3 maanden na de bekerwedstrijd, waren er 9 wedstrijden gespeeld in de competitie. De ploeg uit Heerde had daarin 16 punten verzameld en stond in de subtop, terwijl Zalk met 11 punten in de middenmoot stond.

Voor aanvang van de wedstrijd had Zalk te maken met diverse personele problemen. Aanvoerder Jeroen van den Bosch was geschorst. Daarnaast waren Emiel Post, Shaan Tasneem en Ruben van der Veer geblesseerd. Hendri Vinke, Sander Kuiper en Jesper Esselink zouden wel spelen ondanks lichte blessures. Voor trainer Gerrit Hamer was het dus puzzelen geblazen, maar om half 3 begon Zalk in de volgende opstelling aan de wedstrijd: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Sander Kuiper, Hendri Vinke, Jesper Esselink; Jeremy van Dijk, Gerben Hamer, Jorn Kroes; Sander Held, Simon van Halm en Michel Hamer. Marc van Gelder, Stephan van Ommen en Douwe van ’t Hof zaten op de bank.

Al na 15 seconden had Zalk op voorsprong kunnen staan, maar de paal weerhield Jeremy van Dijk na een goed schot van een treffer. Zalk ging hierna door en kreeg na 7 minuten spelen de volgende mogelijkheid. Simon van Halm gaf de bal aan Michel Hamer, die na een actie de bal op de 16 teruglegde op Simon. Een verdediger van SEH voorkwam echter dat Simon kon aanhalen. Jorn Kroes kreeg in het vervolg van de eerste helft 2 grote kansen. Eerst pakte de keeper de bal met zijn voeten en een paar minuten daarna belandde de bal via de keeper op de paal.

Doordat Zalk aan het drukken was om op voorsprong te komen, stonden er geregeld ook teveel spelers voor de bal. Daardoor kon SEH in de eerste helft ook een aantal keer gevaarlijk worden. Keeper Berry Wagterveld stond echter goed te keepen. Daarnaast wisten Jesper Esselink en Ramin Ezzat 2 gevaarlijke counters te onderscheppen. Vlak voor rust had Sander Held een goede actie in huis, maar de bal kwam net te hoog voor waardoor Michel Hamer niet goed koppen. Beide ploegen gingen daardoor met de brilstand de rust in.

In de rust bleek dat Jesper Esselink toch teveel last had van zijn blessure. Hij werd daarom vervangen door Stephan van Ommen.

Vlak na rust kreeg Sander Held de bal na een goede actie van Jorn Kroes. Het schot van Sander werd vervolgens gepakt door de keeper. Daarna had de keeper van SEH ook goede reddingen in huis na een vrije trap van Jeremy van Dijk en een schot van Michel Hamer. Na een uur spelen gaf Gerben Hamer een uitstekende steekpass op Michel Hamer. Hij gaf de bal vervolgens strak voor op Simon van Halm die de bal op 5 meter van het doel inschoot, maar de keeper wist de bal met een geweldige reflex nog uit het doel te houden. Waar Zalk de bal dus niet in het doel wist te krijgen, ging de bal er aan de andere kant na 65 minuten wel in. Harmen van Oene wist te scoren uit een voorzet: 0-1.

Na de 0-1 liet Zalk het er niet bij zitten. Met veel inzet probeerde het team de gelijkmaker te forceren. Dat lukte in de 70e minuut. Hendri Vinke werkte de bal in de rebound binnen. De scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal van de grensrechter: 1-1. In de 76e minuut volgde er een soortgelijke situatie. Dit keer werkten Hendri Vinke en Sander Kuiper de rebound in het doel, waarbij Sander Kuiper het laatste zetje gaf. De welverdiende 2-1 stond daarmee op het scorebord.

In de slotfase werkte Zalk hard om de voorsprong te behouden. Marc van Gelder kwam nog in het veld voor Sander Held. Vlak voor tijd wist Stephan van Ommen een inzet van SEH goed te blokken, waardoor de gelijkmaker niet meer viel. Een mooie en terechte driepunter voor Zalk, waardoor de ploeg zicht houdt op een plek in de subtop. Volgende week zal het team er alles aan doen om deze lijn door te trekken. Om 15:00 uur wordt er in Zwolle afgetrapt tegen Dieze West, dat op de 3e plek staat. Tot dan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment