doskampen

KAMPEN - Aanstaande zaterdag wacht de volgende zware opgave voor DOS 1 als Bennekom op bezoek komt. De club uit de Gelderse vallei staat derde en zette afgelopen zaterdag Go Ahead resoluut opzij: 4-2. Een uitslag die we ergens van kennen... lukt het de poelänten om de lessen uit Opheusden toe te passen en tegen de Bennekommers wel voor een stunt te zorgen?


In de voorbeschouwing op het duel met DFS kwam het al aan de orde: de enige ploeg die dit seizoen te sterk bleek voor de Opheusdenaren was Bennekom. Dat past precies in het patroon dat we al de hele competitie zien: de teams in de top van de ranglijst vloeren elkaar om beurten. DOS kan dit weekend dus opnieuw de borst natmaken, want ook Bennekom doet verwoede pogingen om de leidende positie in 1D in handen te krijgen. Toch struikelden de rood-witten zelf ook al een paar keer. SVZW was een maandje geleden een maatje te groot (1-4) en verrassend genoeg bleek ook Hierden een te lastige horde (2-1). Maar Bennekom blijft een linke ploeg, zeker als we kijken naar de lijst met doelpuntenmakers. Maar liefst twaalf spelers uit de selectie van trainer Arnold Brehler vonden al een keer of vaker het net. Een kwestie van goed opletten op alles wat beweegt in een rood-wit shirt!

De oudere supporters die DOS-Bennekom op het affiche zien staan, denken onwillekeurig toch terug aan 1981 en 1988. De beide ploegen vochten destijds legendarische duels uit met voor de geel-zwarten onvergetelijke resultaten. Voor de iets recentere historie van de onderlinge wedstrijden moeten we terug naar de jaargang 2010-2011. Destijds werd Bennekom kampioen in 1D en kregen de poelänten zowel uit als thuis een beste opdoffer van de Bennekommers: 5-1 en 1-5. Er staat nog een rekening open, zou je kunnen concluderen. 

Het vereffenen van die rekening wordt geen eitje, gezien de goede vorm waarin onze tegenstander van komende zaterdag steekt. Bennekom is de tweede periode goed begonnen en staat met 6 uit 2 bovenaan in het tussenklassement. Alle mogelijk support is daarom welkom. Kom zaterdag naar De Maten en moedig onze jongens aan! De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Beekman uit Apeldoorn. Hij krijgt assistentie van de heren L.C.M. van der Elst en W. Renkema namens de bond.

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment