doskampen

KAMPEN - In de vijftiende speelronde staat opnieuw een uitwedstrijd voor DOS op het programma. Dit keer gaat de reis naar Vriezenveen, voor de ontmoeting met onze naamgenoot DOS '37. Een echt middenmoterduel, want onze hoofdmacht staat 8e, de Vriezenveners een plek lager. Het verschil bedraagt vier punten én een dikke overwinning in Kamper voordeel: 26 oktober jl. wonnen de poelänten de heenwedstrijd van dit tweeluik met 6-2.

Dat wil niet zeggen dat trainer Marcel Post en zijn team met een gerust hart de bus in kunnen stappen. Want nog los van de revanchegevoelens in het Vriezenveense kamp, weten de Twentse geel-zwarten geregeld een verrassende uitslag neer te zetten. Om er een te noemen: afgelopen zaterdag versloegen de Tukkers WHC, nota bene in Wezep, met 0-1. Een heel contrast met het 6-0 pak slaag dat de Wezepers een week eerder uitdeelden aan onze hoofdmacht. DOS Kampen moet dus op z'n tellen passen en net zo'n topprestatie leveren als in het thuisduel met DOS '37. Die middag speelden de poelänten top en creëerden kans op kans, waarvan er uiteindelijk zes werden benut.De competitie is net over de helft en op basis daarvan kun je wel voorzichtig wat conclusies trekken. DFS en SVZW lijken uit te gaan maken wie rechtstreeks terugkeert naar de Hoofdklasse, terwijl de buren KHC en Go Ahead nu toch echt punten moeten gaan pakken om uit de gevarenzone te komen. Of zouden we komend seizoen een stadsderby in de tweede klasse hebben?

Afgaande op de cijfers speelt DOS '37 een heel gewoon seizoen. De Twentse formatie komt al jarenlang uit in 1D en eindigde de afgelopen drie seizoenen op plek 8. Een degelijk elftal dat de punten pakt op de momenten dat het moet en zodoende nooit echt in degradatieproblemen komt. De poelänten hebben de opdracht om zich niet te laten verrassen door onze naamgenoot, al kunnen we een tikkie hebben. Afgelopen zaterdag nam DOS drie belangrijke punten mee uit Nunspeet, waardoor de marge naar onderen weer op vier werd gebracht. Maar we moeten zorgvuldig omgaan met die luxe en waarom zouden we niet proberen om weer in het linker rijtje te komen?Uiteraard denken ze in Vriezenveen ook zo, want zij willen natuurlijk weer naar die vertrouwde plek 8. Het wordt ongetwijfeld een mooi gevecht om de punten. Ga mee naar Vriezenveen en steun onze jongens in de strijd om de drie punten.

Het duel op sportpark Het Midden (loop niet bij buurman DETO naar binnen!) begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Steinhauser uit Apeldoorn. Hij wordt geassisteerd door de heren G.J. ten Pas en J.G.P.M. Engbers (KNVB). Succes poelänten!

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment