set up

IJSSELMUIDEN - -Op zaterdagmiddag 15:00 stond de uitwedstrijd in Groningen op het programma, Veracles is de tegenstander. De tegenstander staat 3ein de competitie.Helaas kon onze middenman Louwe van den Bosniet mee doen wegens hechtingen in zijn voet.We gingen met een kleine selectie naar Groningen toe, 8 man. We wisten dat we allemaal scherp moesten zijn omVeracles te verslaan. De thuiswedstrijd in 2019 hebben we namelijk verloren met 3-2.

Onze trainer hamerde erop voor de wedstrijd dat we met veelpassie en strijd de wedstrijd in moesten gaan. En dat gebeurde ook.We begonnen goed aan de eerste set.We legden meteen met onze servers druk bij de tegenstander,waardoor ze niet in een spel kwamen. Na een stand van 14 -8 voor zakte we even in. Depass kwam niet meer aan bij onze spelverdeler. Na 2 keer een time out begonnen we eindelijk weer ons eigen spel te spelen.Deze set wonnen we ook terecht.21-25.

De tweede set was het tegenovergestelde van de eerste set. Het liep niet aan onze kant. Veracles serveerde ijzersterk,waardoor we niet in ons spel kwamen. We liepen in begin van de set meteen achter de feiten aan. De kopjes gingen hangen aan onze kant. Deze set verloren we ook dik met 25-13..

Op naar set 3. De kopjes waren weer leeg en met veel passieen strijd begonnen we goed. Passend zijn we anders gaan spelen,waardoor de tegenstander ons niet uit hetspel kon halen. Veel ballen werden gepakt in de verdediging en aanvallend gingen we er vol in.Hetginggelijk op in de set, maar gelukkig trok SetUpIJsselmuiden aan het langste eind.22-252-1 voorsprong een fijn gevoel om de laatste set in te gaan. Matthias Sukaldi begon met serveren en zette meteen een mooie serie neer. Er werd fel gespeeld door de mannen uit IJsselmuiden. Veracles kwam er aanvallend niet doorheen omdat het blok aan IJsselmuiden kant goed stond. Deze set werd ook verdient gewonnen door SetUp 18-25.

Een terechte en mooie overwinning op de nummer 3 van de competitie. Het was ook alweer de vierde overwinning achter mekaar. De aankomende weken zijn we helaas vrij en spelen we pas op 7 maart weer, thuis in de Oosterholthoeve.

Door Arjen Kaspers

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment