goaheadk

KAMPEN - Komende zaterdag vindt een vrij zeldzame gebeurtenis plaats op sportpark De Maten. DOS 1 speelt dan namelijk thuis. Het is het enige thuisduel in februari voor de hoofdmacht, die de afgelopen twee weken naar Nunspeet en Vriezenveen reisde, volgende week in het bekertoernooi aantreedt in en tegen Oene en tot slot - als de poelänten Oene verslaan - op zaterdag 29 februari een uitduel met Berkum of Loenermark (1/8 finale beker) op het programma heeft.

Maar eerst dus thuis tegen CSV Apeldoorn en met die ploeg hebben we nog een appeltje te schillen. Op 19 oktober jl. werd het 4-1 voor de rood-gelen in een wedstrijd waarin DOS lang zicht had op een goed resultaat, maar uiteindelijk slimmigheid en doeltreffendheid tekortkwam. Misschien speelde onze hoofdmacht met te veel ontzag voor de Apeldoorners, want zij waren op dat moment een van de gedoodverfde titelkandidaten. De club was immers net uit de Hoofdklasse gedegradeerd en vermorzelde bij de start van de competitie KHC met 7-1. Inmiddels heeft het elftal van trainer Jeroen Burghout een pas op de plaats gemaakt, want CSV is afgezakt naar plek 5 op de ranglijst - daarover straks meer - en DFS en SVZW zijn ver uit het zicht geraakt. CSV Apeldoorn lijkt vooral een 'uit'-syndroom te hebben, want de ploeg pakte op vreemde bodem pas één keer de volle buit: DZC '68 werd op een zuinige 0-1 nederlaag getrakteerd. 

De poelänten moeten zien te voorkomen dat de Apeldoorners van die 1 (aantal uitoverwinningen) een 2 maken. Niet alleen om revanche te nemen voor de nederlaag van een paar maanden geleden, we hebben de punten ook hard nodig om de tegenstanders in het rechter rijtje onder ons te houden. De nummers 9 t/m 14 pikken de laatste weken geregeld hun puntje(s) mee en komen vanzelf dichterbij als DOS te veel punten laat liggen. Daarom deed het onnodige verlies tegen DOS '37 ook extra pijn. Bovendien - je hebt er niks aan, maar toch - had DOS bij winst op DOS '37 vijfde gestaan, de positie die CSV nu inneemt. Met het oog op het zware programma dat de poelänten voor de boeg hebben, was die bonusmarge wel lekker geweest. Maar die punten zijn weg, de focus moet nu op een goed resultaat tegen CSV Apeldoorn. 

Duidelijk is dat er komende zaterdag weer dure punten te verdienen zijn. Hoe meer supporters onze jongens steunen, hoe makkelijker zij de opdracht kunnen uitvoeren. De wedstrijd begint op het vertrouwde tijdstip van 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Spoon uit Enter. Hij krijgt assistentie van de heren J. Kuperus en M.J.H.G. Reuvekamp namens de KNVB. Forza poelänten!Door: Theo He

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment