KHC

KAMPEN - KHC en Go-Ahead hebben zaterdagavond allebei een punt overgehouden aan de matige stadsderby. KHC bouwde vanaf het begin signaal een veldoverwicht op, en was in de 1e helft de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut kreeg het een dot van een kans via Ozhan Kardag, die een harde inzet rakelings naast schoot. KHC kreeg mogelijkheden, in de 21 minuut weer een enorme kans. De bal werd vanuit een hoekschop voor het doel gebracht. Een harde kopbal van Durk van der Leest ging maar net naast. KHC kwam dan ook verdient op 0-1. Tom Diender bediende met een fraaie actie Livai Vos die even zo fraai af ronde. KHC claimde in die fase nog een strafschop wegens een overtreding op Mitchell Hooisma maar kreeg deze niet.  Go-Ahead had het moeilijk de 1e helft het voetbalde onrustig maar kreeg wel 2 enorme kansen om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Nick Hendriks raakte zelfs de paal, en daarmee kwam KHC goed weg.

Na de rust een ander wedstrijd, die medebepaald werd door de harde wind. KHC kon het harde werken dat het de 1e helft toonde niet volhouden en Go-Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker. Jelle Ruppert werd gebracht voor de moegestreden Tom Diender. ( Jelle kwam speciaal terug van wintersport en had net 8 uur in de auto gezeten, klasse!! ). Wat later mocht ook Karim Gabara zijn rentree maken na een lange schouderblessure. In de matige 2e helft kwamen beide teams niet tot grootse daden. Go-Ahead kwam toch nog op gelijke hoogte, middels een makkelijk gegeven strafschop wegens aangeschoten hands. Zo eindigde een matige sfeerloze stadsderby zonder vuurwerk. Zowel buiten als binnen het veld. Scheidsrechter Alex van Kraaij floot helemaal niet slecht maar het was allemaal wat eenzijdig vandaag.

Resumerend: KHC heeft een punt gepakt bij Go-Ahead Kampen en verlaat door dit resultaat de laatste plek op de ranglijst. Het speelde een goede 1e helft, maar na rust zakte het ver weg. De tegenstander maakte een zeer matige indruk en zal net als KHC nog flink aan de bak moeten voor klasse behoud. Het zit KHC soms ook niet mee, nu weer een strafschop tegen in de slotfase. Nu even een korte competitie stop. Op 22 en 29 februari geen competitie voetbal voor KHC. Wel speelt het donderdagavond a.s. 20 februari een oefenwedstrijd tegen Be’Quick 28 uit Zwolle.                                                                 

 De wedstrijd in Kampen op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment