gerda

KAMPEN - Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Dat vonden de twee zussen Barbara Albers-Bout en Esther Boers-Bout ook. Zij lopen ieder jaar mee in Kampen, met hun eigen kinderen of anders met school of een vereniging. Wat is er nou leuker om met zoveel kinderen lekker actief bezig te zijn? En iedereen weet, wat een geweldig feest het in Kampen (en IJsselmuiden) is, met duizenden deelnemers en belangstellenden. Omdat er door het Coronavirus al zoveel dingen niet doorgaan, zochten zij naar een oplossing. En na enig speurwerk ontdekten zij de Avond4daagse – Home Edition.

Wat is dit? Loop je dan de Avond4daagse in huis?! Nee, dat is wel wat moeilijk. Maar je vertrekt wel vanaf je eigen huis. En je maakt via een app je eigen routes. En het leuke is, dat je na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille krijgt!

Misschien komt er dit jaar wel geen Avond4daagse meer in Kampen, dus ze grepen deze kans onmiddellijk. Een geweldig initiatief van de Wandelbond in Nederland!

Op de website www.avond4daagse.nl lees je dat iedereen in Nederland nu een eigen Avond4daagse kan lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven... En je hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kun je op pad!

Voor wie?

Dit jaar loop je naast de mooie medaille voor jezelf óók voor een ander! Niet voor alle kinderen is wandelen namelijk vanzelfsprekend. Veel kinderen met reuma kunnen niet meedoen aan de Avond4Daagse. Bewegen, zoals lopen, spelen, fietsen lukt hen vaak niet. Hun gewrichten werken niet mee en ze zijn gauw uitgeput.

ReumaNederland zet zich dagelijks in voor mensen met reuma. Door mee te lopen en te doneren aan ReumaNederland draag jij bij aan dit onderzoek, zodat kinderen met jeugdreuma snel het juiste medicijn krijgen. Met een Tikkie kun jij een donatie van €1 doen.

Na alle informatie te hebben gelezen, en na de aanmelding op de site, was het dan zo ver! Om het “Avond4daagse gevoel” zoveel mogelijk te benaderen, ging iedereen met een “echte” deelnemersbadge om de nek en iets lekkers in de rugzak, op pad door Kampen. De eerste twee routes zijn inmiddels gelopen; een mooie route langs de IJssel en door het Stadspark, en een route door de wijk Het Onderdijks.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment