goahead

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal speelde Go-Ahead in Westenholte tegen 2e klasser WVF de laatste bekerwedstrijd in de poule. Aan een gelijkspel hadden de rood-gelen genoeg om over te gaan naar de volgende ronde. Het kostte enige moeite, maar de Kamper ploeg won met 1-2 na een dubbelblanke stand bij de rust. Door dit resultaat is Go-Ahead poulewinnaar geworden met zeven punten uit drie wedstrijden. Voor de pauze konden de rood-gelen moeilijk op gang komen en al direct kwam men goed weg toen de thuisclub al in de eerste minuut een levensgrote kans kreeg. Over het algemeen lag het tempo te laag en dat veranderde in de tweede helft, toen Go-Ahead dikwijls de veel betere ploeg was, mede door een hoger tempo. Jammer echter dat er dan slechts twee treffers worden gemaakt en bij de 0-2 kwam WVF tot een tegengoal. Bijtijds werd het gevaar ingezien en aldus deze winst.

Het elftal van Go-Ahead was op twee plaatsen gewijzigd. Niek van Enk nam de plaats in van de geblesseerde Tim Sleifer die wel op de bank zat. Onder de lat stond nu weer Renee Agterhuis. In deze sportieve wedstrijd vielen er geen kaarten. Prima werd het duel geleid door de jonge scheidsrechter de heer S. Smit uit Raalte. Direct na de aftrap een gevaarlijke aanval van WVF en vlak bij het Kamper doel een grote kans voor Jesse Winkelaar maar hij miste royaal. Aan de andere kant op links een goede voorzet van Rob ter Horst en de Westenholter defensie kon de bal met moeite wegwerken. Go-Ahead kreeg nogal wat hoekschoppen te nemen, maar hieruit werd er niet gescoord. Halverwege de eerste helft kwam Go-Ahead goed weg, toen Michael Koning soleerde en een schot loste waarbij de bal bovenop de lat kwam. Na bijna een half uur scoorde Nick Kuipers uit een corner van Adi Draganovic, maar wegens hinderen van doelman Mike te Wiele werd het doelpunt niet toegekend. Veel gebeurde er voor de rust niet meer, maar vlak voor het laatste fluitsignaal gaf Michael Lanting de bal goed voor en kopte Rob ter Horst de bal net naast het doel.

Vier minuten was de tweede helft oud, toen Wilbert Wessels een mooie kans kreeg, maar het uiteindelijk een hoekschop werd. Uit een voorzet van Wail Doufikar kopte Michael Lanting de bal naast het doel. Go-Ahead ging het wedstrijdbeeld meer en meer bepalen. Na een mooie aanval van WVF kon Renee Agterhuis de bal met moeite tot hoekschop verwerken. Na 58 minuten kregen de gasten de terechte beloning, toen Wail Doufikar de bal bij Rob ter Horst bracht en deze Nick Hendriks in stelling bracht die met een fraai en laag schot de doelman passeerde: 0-1. Drie minuten later volgde zelfs de 0-2, toen uit een vrije trap Wilbert Wessels fraai en hard de bal in het doel schoot. Onverwachts een goede mogelijkheid voor WVF, maar invaller Dion Reijnen raakte de buitenkant van de paal. Na een prachtige voorzet van Wail Doufikar mist Wilbert Wessels de bal. Na 70 minuten de enige wissel bij Go-Ahead: Nick Kuipers maakte plaats voor Laurens van Keulen. Vier minuten later een fout bij Go-Ahead en die werd afgestraft door de thuisclub en met een knap schot in de verre hoek van Bas Koenen werd het 1-2. Uiteraard probeerde WVF het nu wel, maar Go-Ahead gaf weinig weg. Rob ter Horst benutte bijna een goede voorzet van de erg goed spelende Nick Hendriks, maar eerstgenoemde trof de paal. Vlak voor tijd bijna de gelijkmaker na een ingooi, gevaar voor het Kamper doel, maar de stand werd niet meer gewijzigd.. Aldus gaan de Kampenaren verder in de beker.

N.B. Vorige zaterdag tegen FC Horst kwam Bram van Enk niet terug van een blessure, maar hij was ziek geweest.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment