doskampen

KAMPEN -  De wedstrijd begon veelbelovend met al binnen vijf minuten een grote kans voor beide elftallen. Eerst glipte Allan Bakker op de rand van het vijandelijk doelgebied tussen twee verdedigers door. Zijn schot in de verre hoek ging net naast. Even later is OWIOS over links gevaarlijk. De verder prima spelende Burak Öztürk is zijn directe tegenstander even kwijt. De bal wordt vanaf de achterlijn teruggelegd. Rik Stouwdam controleert de bal, maar hij schiet de bal van dichtbij over het doel van Kevin Dijkstra.

Daarna zijn de grote kansen een stuk spaarzamer. DOS weet meer te creëren dan de gasten uit Oldebroek, maar in de afronding zijn de geelzwarten slordig. Met name spits Twan Knul krijgt enkele mogelijkheden. Met o.a. twee kopballen zorgt hij voor gevaar. 

Na rust kwam DOS snel op voorsprong. Allan bracht vanuit een vrije bal de strak voor het doel. De bal werd licht getoucheerd door Leroy Krijn en belandde in de verre hoek tegen de touwen. Binnen tien minuten kreeg Allan nog een tweetal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar deze kansen werden niet omgezet in goals. In de 77e minuut is het wel raak. Allan sprint de diepte in. Ook doelman Jacco van Olst is er van overtuigd dat hij als eerste bij de bal is. Hij verkijkt zich en Allan is met de bal op weg naar het doel. De rappe buitenspeler blijft rustig en schiet de bal tussen een aantal verdedigers door de goal in. Net als in de eerste helft speelt OWIOS een aardig balletje mee, maar echte kansen zijn zeldzaam. Pas in de slotfase als DOS achterin behoorlijk slordig wordt weet Mike Bastiaan de bal achter Kevin te schuiven. Meteen daarna fluit de goed acterende scheidsrechter Jan van Dijk voor het einde van de wedstrijd.

Met drie overwinningen in de poulefase is het elftal van Henk de Velde en Marcel Post natuurlijk door naar de volgende ronde. Volgende week begint de competitie en dan mag DOS meteen aan de bak tegen stadsgenoot Go-Ahead. 

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Erik Rotman, Burak Öztürk, Delano Rijke (68e Klaas Jan Mulder), Bas Adema, William Jansen, Robin Mulder, Timo Petersen (63e Raymon Beuling), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment