IMG 20200913 WA0000

KAMPERVEEN -  Dani Heitink heeft zaterdag 12 september op circuit ´De Kappenbulten` in Halle zijn eerste visitekaartje afgegeven in de 85cc grote wielen klasse. Heitink, die deelneemt in het open Nederlandse kampioenschap in deze categorie liet eerder deze week al weten dat dit zijn favoriete circuit was. 

In de tijdtraining kwam voor Dani een vijftiende tijd op de klok te staan, wat nog voldoende was om op de eerste startrij te kunnen beginnen met zijn wedstrijd. Die start van de eerste manche verliep echter niet helemaal goed voor de KTM drijver. Daarna werd duidelijk dat het juiste ritme helemaal zoek was waardoor Heitink  terug zakte naar een 19e plaats en daarmee sloot hij zijn reeks ook af.

Dani baalde en was zeer ontevreden over zijn optreden en hij gaf aan in de tweede heat met een andere achterband zijn race te beginnen. Hij mikte hiermee op een betere start en dat pakte vervolgens super uit voor de motorcrosser uit Kamperveen. Heitink pakte zelfs kopstart en dat gaf hem vertrouwen waarna hij lange tijd op een 4e positie zijn wedstrijd wist te vervolgen. Aan het eind van de tweede omloop moest Dani een paar plaatsen prijsgeven, maar hij wist met een zeer goeie 7e plaats binnen te komen en reed daarmee een klinkende tweede manche. In het dagklassement werd Dani Heitink elfde en hij gaat hvol vertrouwen op zaterdag 26 september met goede moed naar het open Nederlandse kampioenschap op zijn e thuiscircuit `de Bargen` in ´t Loo/Oldebroek .

 

Op de foto ziet u met rijnummer 499 Dani Heitink die brutaal kopstart neemt in de 2e manche .

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment