sv zalk

ZALK -  Zaterdag 19 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. Het eerste elftal van SV Zalk mocht in eigen huis aantreden tegen SEH uit Heerde. De bezoekers verloren beide bekerwedstrijden, terwijl Zalk alle bekerwedstrijden wist te winnen. Vandaag aan Zalk de taak om deze lijn door te zetten in de competitie. In de volgende opstelling begon Zalk aan de wedstrijd: Nik Kloosterboer, Ramin Ezzat, Joost Ottens, Dirk-Jan van Dijk, Emiel Post; Sander Kuiper, Jeroen van den Bosch, Burak Alp; Shaan Tasneem, Simon van Halm en Michel Hamer. Sander Held, Jeremy van Dijk en Steven van der Weerd begonnen op de bank.

Zalk was de betere ploeg in de eerste helft. De thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk via verschillende voorzetten. SEH kon daar weinig tegenover zetten, mede dankzij goed verdedigingswerk van Zalk. Na een kwartier spelen kwam Zalk op voorsprong. Een vrije bal van Jeroen van den Bosch werd met een acrobatische beweging door Burak Alp prachtig tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.

Zalk ging door en kreeg verschillende mogelijkheden. Een harde vrije bal van Michel Hamer vanaf de rand van de 16 werd goed gepakt door Gert Jan Barneveld, de keeper van SEH. Even later werd het wel 2-0. Simon van Halm wist met een mooie pass Burak Alp alleen voor de keeper te zetten. Burak schoof vervolgens zijn tweede van de middag binnen. Aan het einde van de eerste helft kwam SEH beter in de wedstrijd en kreeg het rond de 40e minuut de eerste mogelijkheden. Gescoord werd er niet, waardoor er met een 2-0 tussenstand gerust werd.

Vlak na rust wordt een corner van Michel Hamer bij de 2e paal door Jeroen van den Bosch goed voor het doel teruggekopt op Simon van Halm. Zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald. Even later is het aan de andere kant wel raak. Emiel Post moet aan de noodrem trekken en trekt een doorgebroken speler naar de grond. Een strafschop voor SEH en een gele kaart voor Emiel, waar ook een rode kaart getrokken had kunnen worden. De strafschop wordt vervolgens beheerst binnengeschoten door Christijan Vonderman: 2-1.

Jeroen van den Bosch heeft na de 2-1 een goede actie in huis en wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald. De scheidsrechter geeft echter een vrije bal op de rand van de 16 voor Zalk. Deze wordt onder de muur door geschoten door Michel Hamer, maar de keeper redt. Zalk is het daarna even kwijt en moet na een uur spelen met 10 man verder. Keeper Nik Kloosterboer is uit de 16 om een bal weg te werken. Vervolgens schiet een speler van SEH richting doel, waarop Nik de bal in een reflex buiten de 16 met de handen tegenhoudt. Er volgt een rode kaart en Jeroen van den Bosch neemt plaats in het doel. Uit de vrije trap volgt geen gevaar. Even later lijkt SEH de bal voor het intikken te hebben, maar Dirk-Jan van Dijk weet met een uiterste krachtinspanning de gelijkmaker te voorkomen.

Jeremy van Dijk komt in het veld voor Shaan Tasneem. Zalk komt er weer wat beter in en komt twee keer bijna op 3-1 via Simon van Halm. Eerst weet een verdediger van SEH zijn schot te blokken en even later gaat zijn kopbal na een corner net voorlangs. Sander Kuiper verlaat in de slotfase het veld en wordt vervangen door Sander Held. SEH weet niet te profiteren van de man meer situatie en de grootste kans in blessuretijd volgt voor Zalk. Jeremy van Dijk schiet van dichtbij over. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Uiteindelijk dus een zwaar bevochten overwinning voor Zalk, waarbij het team het met name zichzelf moeilijk heeft gemaakt na de 2-0. Volgende week zaterdag speelt Zalk om 15.00 uur de uitwedstrijd in Windesheim tegen VSW. Tot dan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment