1152

IJSSELMUIDEN -  IJVV kan met gepaste trots melden dat Jonathan van Marle vanaf aankomend seizoen deel uitmaakt van onze eerste selectie. De 30-jarige centrumspits komt over van hoofdklasser VV Berkum. Geboren en getogen Kampenaar Jonathan van Marle begon zijn voetbalcarrière op de velden van Sportpark De Venen bij buurman KHC. In het seizoen 2009/2010 speelde hij met deze club zijn eerste wedstrijden in de vierde klasse D. Het begin van de opmars van de Kamper club. De blauw-witten werden nipt kampioen met slechts één punt voorsprong op het Zwolse HTC, Van Marle scoorde 7 keer.

Ook in de daarop volgende seizoenen ging het KHC voor de wind. De ploeg behaalde tweemaal de nacompetitie en wist maar liefst tweemaal te promoveren. Van Marle ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een bepalende en dragende speler op De Venen. Het seizoen 2012/2013 werd het laatste seizoen van de spits bij KHC. Met 11 doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage in de strijd tegen degradatie. Het bleek echter niet genoeg. Vroomshoopse Boys bezegelde over twee duels het lot van KHC, dat weer afdaalde richting de tweede klasse. Uiteindelijk scoorde Van Marle 34 keer voor KHC.

De prestaties van Van Marle bleven niet onopgemerkt. Een aantal clubs hadden belangstelling, de keuze viel uiteindelijk op toenmalig hoofdklasser WHC. Ook op een nog hoger niveau bleef Van Marle zijn doelpunten maken. WHC had het lastig in de hoofdklasse en degradeerde in de jaargang 2014/2015 naar de eerste klasse. De teller stond na drie seizoenen Wezep op 20 doelpunten. Het seizoen 2016/2017 bleek voor Van Marle uiterst succesvol. De spits noteerde 16 doelpunten in de competitie en was ook belangrijk in de nacompetitie om promotie richting de hoofdklasse. Helaas bleek het net niet genoeg.

Dan: 16 juni 2018. Laat deze datum zien in Wezep en menig WHC’er zal weten wat zich op deze dag afspeelde. In Woerden streden Sportlust’46 en WHC om een ticket naar de hoofdklasse. Van Marle maakte in het reguliere seizoen opnieuw zestien treffers en had een belangrijk aandeel en de tocht naar promotie. Na vijftig minuten keek WHC tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Van Marle enkele minuten later de aansluitingstreffer op de borden had gezet, stevende de wedstrijd af op een ongekende apotheose. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd knikte de spits de gelijkmaker binnen. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Van Marle in de 93ste minuut de bevrijdende, winnende treffer; promotie naar de hoofdklasse was een feit. Ook in zijn laatste seizoen in Wezep scoorde hij nog 14 keer wat zijn eindtotaal op 66 competitiedoelpunten bracht.

Berkum sloeg toe en wist Van Marle te verleiden tot een overgang. In de hoofdklasse bleek hij opnieuw van waarde. Ondanks twee onderbroken ‘coronaseizoenen’ stond de teller ook hier alweer op tien competitiedoelpunten. Nu kiest hij voor IJVV.

Met Van Marle haalt IJVV een karrevracht aan goals en ervaring binnen. Van Marle kenmerkt zich als een balvaste en kopsterke spits en is tevens tweebenig. De technische commissie is content met het aantrekken van Jonathan: “Met het halen van Jonathan geeft IJVV invulling aan haar ambities. Er is een verschil tussen willen en echt willen. We gingen voor het hoogste kaliber en dat hebben we voor elkaar gekregen.”

Ook hoofdtrainer Emiel Diender is verheugd: “Jonathan past in onze speelwijze omdat hij power, energie, drive en diepgang legt in ons spel. Hij is de aanvalsleider waar IJVV al jaren naar op zoek is en uiteraard een garantie voor doelpunten. Binnen het veld zoekt hij de grenzen van het toelaatbare op, motiveert hij medespelers en neemt hij zijn ploeg daarin mee. Ook buiten het veld is hij ambitieus en past hij perfect binnen de groep.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment