Door Jos Kolle

team SKKAMPEN - Tijdens de sportverkiezingen op vrijdag 13 februari beklommen sporters uit de wedstrijdploeg van kanovereniging Skonevaarder vanuit maar liefst 4 nominaties het erepodium. Dit volgde op een succesvol wedstrijdjaar 2014 waarin zowel individuele atleten goed presteerden, in meerpersoonsboten (jeugdploegen) met name in de K2 toptijden werden gevaren en de wedstrijdploeg tenslotte als geheel voor de 5e keer triomfeerde in de landelijke competitie voor het clubkampioenschap.

Het komt de Skonenvaarders niet aanwaaien. Zowel in de clubtrainingen als de centrale trainingen voor de selectie Beloften en Jong Oranje wordt er hard aan getrokken. De trainingsintensiteit is qua volume en inzet groot en die zich vorig jaar verdienstelijk vertaalde in een grote medailleoogst en veel Nederlandse kampioenschappen. Dit voor alle klassen binnen de jeugdploeg maar ook in het andere segment van senior en veteraan.

sk2Genomineerden
De genomineerden binnen Skonenvaarder waren Albart Flier (senior), Ruth Vorsselman (junior A), het duo Jennely Bos & Marit Kattenberg (junioren B) en ook de wedstrijdploeg als sportploeg. Albart Flier, de jonge held voor de junioren werd gekozen als sportman van het jaar; een verdiende eerste plek. De ploeg van Skonenvaarder werd verkozen tot de sportploeg van het jaar en het ging nog verder, Ruth Vorsselman werd als 2e gekozen in de categorie sportvrouw en de jeugdploeg Jennely Bos & Marit Kattenberg werd eveneens een verdiende 2e plaats toebedeeld. De trainers en sporters van Skonenvaarder hebben de Kanosport sprint hiermee een fantastische impuls gegeven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment