Door Pieter Treep

korfbalKAMPEN - De ongeslagen koploper HKV/Ons Eibernest moest zaterdag heel diep gaan om te voorkomen dat KV DOS Kampen /Veltman als eerste een puntje zou afsnoepen. Leek het voor rust nog uit te draaien op een grote nederlaag, 17-11, na rust werd DOS steeds beter. Eigenlijk verdiende DOS de gelijkmaker, maar DOS bleef steken op een 27-26 nederlaag.

Het hele seizoen is de Haagse ploeg ongenaakbaar. Met een doelsaldo van plus 118 en nog geen wedstrijdpunt verloren is geen discussie mogelijk over wie de sterkste is in dit zaalseizoen. Maar de Kamper tegenstanders wisten destijds in Kampen al bijna te stunten, het werd toen 19-20 en waren er zaterdag ook weer dichtbij.

De eerste helft was van Kamper zijde matig. Misschien dat het feestje van het tweede team, wat een paar uur daarvoor in Lelystad kampioen was geworden, de concentratie wat verstoord had, want DOS kwam er niet echt aan te pas. De ruststand van 17-11 was wat dat betreft duidelijk genoeg.

In de rust bracht Remco Jacobs Linda Treep en Camiel van Keulen in de ploeg. Mede daardoor kon DOS wat makkelijker terugvallen op haar vaste patronen. Ook verdedigend sloot DOS beter. Meest opvallende speler daarbij was André Beens, die verdedigend continu zijn tegenstander volgde. Het was een schitterend duel met Beens als grote winnaar.

Langzaam maar zeker kroop DOS dichterbij. Van zes doelpunten achterstand bij rust werd het vier doelpunten achterstand na vijfenveertig minuten. Bij 24-22 met nog tien minuten te gaan was het verschil twee. Dat verschil bleef tot 27-25 op het scorebord staan. Kort voor tijd scoorde René Bruggeman 27-26, waarna DOS nog één keer de bal in de aanval kreeg. Het was een paar seconden voor tijd de uitstekend spelende Romy Stam die het schot moest nemen. Maar tot afgrijzen van alles wat Kampen was, draaide de bal uit de korf. Daarmee kreeg DOS geen loon naar werken, alhoewel de ploeg van Jacobs met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. "En toch," zei Jacobs na afloop, waren we graag de enige ploeg geweest die HKV/Ons Eibernest een punt hadden afgepakt. We waren er maar een paar centimeter vanaf."

De competitie ligt nu twee weken stil. DOS sluit het zaalseizoen op 7 maart af met een thuiswedstrijd tegen KV Heerenveen.

Doelpunten DOS: René Bruggeman 7x, Michaël Jongman 4x, Camiel van Keulen, Yvonne ten Hove en Romy Stam 3x, Nynke Links en Linda Treep 2x, Iris van Dijk en André Beens 1x.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment