Door Pieter Treep

korf korfbalKAMPEN - Het was feestjes vieren bij KV DOS Kampen / Veltman. Zowel het tweede als de juniorenselectie werden afgelopen zaterdag kampioen. Beide teams promoveren naar de landelijke competitie.

Het tweede team van DOS Kampen degradeerde vorig jaar onverwachts uit de landelijke Overgangsklasse en wilde dit zaalseizoen dat terrein weer goed maken. Voor de vereniging is die aansluiting met het eerste team belangrijk en vandaar dat DOS in de beslissende fase van de competitie alles op het tweede zette. Dat had resultaat. De concurrenten werden op achterstand gezet en vorige week kon in eigen his het kampioenschap worden behaald. Maar de zenuwen werkten niet mee en zo moest de ploeg van trainer-coach Sandra Schreurs nog een week wachten op de bloemen.

Afgelopen zaterdag kon tegen Exakwa alsnog het feestje worden gevierd. De degradant uit Lelystad kon geen moment partij bieden. Het werd een walk-over. Met 8-28 werd de overwinning behaald en daarmee het kampioenschap.

In Heerenveen speelde DOS A1 tegen concurrent KV Heerenveen. Het team van Edwin Spielhagen moest hard werken voor de punten, maar de bus met meegereisde supporters was een mooie steun in de rug. Met 11-13 werd Heerenveen verslagen en daarmee was het kampioenschap zeker. Ook dit team promoveert naar de landelijke competitie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment