deltasteurDRACHTEN - Afgelopen zaterdag ging een grote groep selectiezwemmers van Deltasteur naar de KNZB Challenger in Drachten. Een wedstrijd waar vaak een groot aantal bekende Nederlandse zwemmers aan mee doet. Doel dit weekend was limieten halen op de lange baan.

De zwemmers van Deltasteur zwommen op Valentijnsdag onder andere naast Ferry Weertman, Joeri Verlinden, Lia Dekker, Marcel Schouten, Saskia de Jonge en Marrit Steenbergen. Tijdens de KNZB Challenger werd er dus o.a. gezwommen om NK limieten te halen, maar ook om weer te wennen aan wedstrijden op de 50m baan. In een strakke organisatie volgden de zwemmers elkaar snel op. Voor Deltasteur hebben Annet van Stratum en Milou ten Koppel een limiet voor het NK gezwommen (Annet haar eerste van dit seizoen op de 100m borstcrawl en voor Milou was de limiet op de 100m schoolslag alweer haar 7e limiet voor de NK deze zomer).

Er werd door de gehele ploeg sterk gezwommen, nagenoeg iedereen verbeterde een of meerdere PR's in het 50m bad. Opvallende verbeteringen waren er van Manon de Man (200m borstcrawl) en Kevin van Dijk (50m schoolslag). Zij verbeterden hun PR die was gezwommen in een 25m bad. Gert van 't Oever verbeterde zijn beste tijd ooit op de 100m borstcrawl en 100m vlinderslag. Voor de NK voor senioren in april geven deze tijden dit veel vertrouwen na pittige trainingsweken. Naomi Hofsink verbeterde haar clubrecord op de 100m borstcrawl van een week geleden weer. 2.16.00 is de nieuwe toptijd.

Ondanks dat de wedstrijd vier uur duurde werd er dus hard gezwommen. Voor het publiek soms lastig inschatten hoe de prestaties waren, omdat de inschrijftijden zijn gezwommen in een 25-meter bad. Door de keerpunten en de daarop volgende onderwaterfase zwem je relatief sneller in een 25m bad dan in een 50m bad. De zwemmers hebben uitstekende prestaties neergezet waarbij bij meerdere slagen ook nog eens de NK limiet werd benaderd. Eind deze maand kunnen de zwemmers een nieuwe poging doen om limieten te halen. Zaterdag 28 februari kan dit wederom in Drachten en zondag 1 maart in Amsterdam.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment