voetbal6ZWOLLE – Tussen begin- en eindsignaal de kraker tegen Berkum onder prima weersomstandigheden. De wedstrijd verliep helaas dramatisch voor Go-Ahead, want er werd met maar liefst 7-0 verloren en deze stand was al na 54 minuten bereikt.

Veel supporters hielden op dat moment al rekening met een uitslag in de dubbele cijfers, maar die bleef de rood-gelen bespaard. Dit was al erg genoeg. Een samenvatting van de wedstrijd is HIER te zien.

Vooraf al enige onzekerheid, omdat door een schorsing Jeroen van den Bosch en Madih Doufikar ontbraken. Ruben van der Veer stond nu rechtsachter en Yannick Groen completeerde de achterhoede. Het begin was overigens lang niet slecht en in het eerste kwartier waren de Kampenaren zeker niet de mindere. Na de 1-0, na 15 minuten, waarover straks meer, werd Berkum de betere ploeg en toen na een klein half uur Ruben van der Veer rood kreeg voor het neerleggen van de tegenstander (?) besliste een benutte strafschop het duel. Hierna was de thuisclub heer en meester en kwamen de doelpunten snel achter elkaar. Verder gaf scheidsrechter de heer A. Meulenkamp uit Ommen een gele kaart aan Arjan Wiegers. Voor Berkum geen kaarten. Ook hier weer neutrale assistent-scheidsrechters. Vooraf de wetenschap dat Berkum moest winnen om in de race te blijven, dan zou de druk bij de thuisclub liggen. Dat viel dus erg mee. De andere kraker was in Barneveld tussen SDV en Nunspeet. Een gelijkspel zou de mooiste uitslag zijn, maar Nunspeet won uiteindelijk. Hier ook de thuisclub met tien man.

Na de aftrap van de gasten al gauw een gelijkopgaande wedstrijd. Een eerste goede ingreep van Laurens van Keulen en aan de andere kant een goede actie van Samir Merraki. Na een goed schot van Ruud Wellenberg redde doelman Tim Noordman. Er volgde een prachtig strak schot van Murat Acikgoz en Jason Huisman kreeg de bal vol op het hoofd, maar kon verder. Na een kwartier een overtreding op Jurrian Zandbergen en hij bleef liggen. Het spel ging door en zowel Berkum als Go-Ahead verzuimden de bal buiten de lijnen te werken, er volgde een voorzet en Johnsen Bacuna zette zijn ploeg op 1-0. Vooral Go-Ahead had de bal beter over de zijlijn kunnen spelen. Even later leek Go-Ahead tot de gelijkmaker te komen, toen Jurrian Zandbergen de bal met een mooie inzet in de doelmond plaatste. Vlak voor de doellijn werkte Jordi Lemmens de bal weg. Jurrian Zandbergen bereikte de nu weer in de aanval opererende Nick Bakker en die schoot de bal in handen van doelman Dominic van Hoof. Na 29 minuten een lange bal van verdediger Jasper van der Stouw die Chris van der Meulen bereikte en er volgde in het strafschopgebied een overtreding van Ruben van der Veer, hoewel velen niet zeker waren van een overtreding. Toch werd een strafschop toegekend en direct rood. Hier had de arbiter ook met geel kunnen volstaan. De penalty werd prima benut door Mark van der Meulen: 2-0. Met tien man was de wedstrijd nu in feite al gespeeld. Vier minuten later volgde al de 3-0, toen uit een vrije trap de bal door Jasper van der Stouw prachtig in de hoek werd geschoten. Berkum ging door en na 39 minuten een fraaie kopbal van aanvoerder Dirk Muis uit een voorzet van rechts. Er volgden twee mooie acties van Samir Merraki en bij de laatste schoot hij de bal tegen de lat. Dit werd de ruststand.

Kon Go-Ahead nog wat terug doen? Yannick Groen was vervangen door Luuc Knul. Al na een minuut stond het 5-0. Johnsen Bacuna kwam door en nadat hij eerst de paal raakte schoot hij vervolgens raak. Go-Ahead werd nu weggespeeld en na 49 en 54 minuten de 6-0 en 7-0. Eerst de derde treffer van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen voltooide de zevenklapper. Even later werd Nick Bakker gewisseld voor Jeffrey van Ommen. Wat kunnen 36 minuten bij zo’n stand dan lang duren. Na een goede redding van de Kamper doelman na 62 minuten de laatste wissel. Nick Hendriks kwam erin voor Laurens van Keulen. Direct een prima ingreep van Nick Hendriks. Berkum drong niet erg meer aan. Over het restant kan ondergetekende kort zijn. Bij een corner van Samir Merraki raakte hij de buitenkant van de paal en ook nog een fraaie actie van hem waarbij hij drie tegenstanders passeerde, er volgde helaas geen afronding. De laatste wapenfeiten nog aan Berkumzijde een bal tegen de lat en een schot van Jurrian Zandbergen, waarbij de bal net naast ging. Over het laatste kwartier valt niets meer te vermelden. Einde dus 7-0. Het is lang geleden zo’n grote nederlaag en dat als koploper. Een supporter naast me zei: “Van Heerde, dit gebeurt eens in de zoveel jaar”. Komende zaterdag weer beker en/of inhaal en dan op 23 april een thuiswedstrijd tegen FC Zutphen. Dan moeten de rood-gelen er weer staan.

- See more at: http://www.tweenul.nl/nieuws/go-ahead-kampen-incasseert-forse-nederlaag-bij-berkum#sthash.lOAjC40m.dpuf

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment