Wilsum tegen KampenWILSUM - In de wedstrijd tussen Wilsum en Kampen leverde een moment van onachtzaamheid in de defensie van Wilsum Kampen een kwartier voor tijd de enige treffer en dus de drie punten op. Wilsum voetbalde zeker niet onaardig al kwam de ploeg in de laatste fase wel te kort.

De nederlaag betekende de zevende nederlaag op rij voor Wilsum terwijl de gasten uit Kampen nog steeds meedoen voor plek vier, een plek die mogelijk aan het eind van de rit nacompetitie kan opleveren. Vorige week tegen EDON speelde Wilsum sinds lange tijd weer eens een redelijke wedstrijd, maar toch werd er verloren. Toch namen spelers en technische staf een positief gevoel mee richting het duel van vandaag.

Op de training wordt weer steevast geoefend op het voetballen van achteruit en tegen EDON wierp dit al meteen zijn vruchten af. Ook vandaag was de intentie van Wilsum om van achteruit op te bouwen. De ploeg van trainer Maikel Hondebrink startte met dezelfde elf spelers als vorige week. Dit betekende dat Gerhard Bolt op doel stond. De achterhoede bestond uit John Veenstra, Patrick Plette, Wim van Spijker en Erik Barneveld. Arjen Boeve, Alwin vd Wetering en Jan van Spijker waren de 3 middenvelders en voorin stond Harmen Siedsma in de spits. Gert Jan Sollie, die zijn 28e verjaardag vierde, en Diederik Folkers waren de flankspelers. In de beginfase was meteen duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Kampen probeerde van achteruit op te bouwen en zocht met name vaak de spits, terwijl Wilsum ook van achteruit wilde opbouwen en dan vaak de flankspelers zocht. Ondanks de voetballende intenties was er weinig gevaar voor beide doelen. Wilsum stond achterin goed opgesteld en hetzelfde gold voor de Kampenaren.

De gevaarlijke momenten kwamen met name via dode spelsituaties. Zo draaide Kampen enkele vrije trappen gevaarlijk voor het Wilsumse doel, maar telkens kon Wilsum de bal opruimen. Ook Wilsum moest het van dit soort momenten hebben, maar de doelman van de Kampenaren heerste in het luchtruim. Het eerste kwartier kwam Gert Jan Sollie, die vanaf links startte, een aantal keren gevaarlijk naar binnen, maar vervolgens was er te weinig beweging of werd de verkeerde keuze gemaakt, waardoor de oranjehemden nauwelijks gevaarlijk werden. Eenmaal leek dit te gebeuren toen Jan van Spijker diep ging, maar de pass van Patrick Plette was net te hard waardoor Van Spijker niet tot een doelkans kon komen. Er gebeurde weinig voor beide doelen en de ruststand van 0-0 was dan ook volkomen terecht. Tijdens de theepauze werden de laatste details nog doorgenomen in de kleedkamer. Wilsum probeerde inderdaad van achteruit op te bouwen, maar nog te vaak ging de ploeg te snel naar voren en werd de bal zelden een keer teruggehaald. Hierdoor ontstond er te weinig rust in het spel van Wilsum.

Maar achterin stond het goed en ook de middenvelders zaten kort op de directe tegenstander. Zo doorgaan en dan zat er zeker een resultaat in was het devies. De tweede helft toonde hetzelfde beeld als de eerste helft; beide ploegen bouwden van achteruit op, maar voor beide doelen ontstond nauwelijks gevaar. Op dat moment wisten beide ploegen dat een doelpunt vandaag voldoende voor de 3 punten kon zijn. Wilsum liet in de beginfase een heel aardige aanval zien. Vanaf de linkerkant werd er opgebouwd en zodanig gecombineerd dat Harmen Siedsma in het strafschopgebied de bal in de voeten aangespeeld kreeg. Siedsma bewaarde het overzicht en legde terug op de instormende Alwin vd Wetering, maar helaas voor Wilsum kon Alwin vd Wetering net niet tot een schot komen. Even later kon Alwin vd Wetering wel aanleggen, maar schoot hij de bal hoog over. Aan de andere kant werd Kampen een aantal keer gevaarlijk via de handige buitenspelers, maar Wim van Spijker onderschepte middels een tackle een voorzet en John Veenstra deed even later hetzelfde.

Een kwartier voor tijd viel toch opeens een doelpunt. Kampen combineerde aan de linkerkant en de linksbuiten van de Kampenaren, die nog een seizoen bij Wilsum heeft gespeeld, trok de bal voor. Bij de tweede paal stonden opeens 2 spelers geheel vrij en de spits van de Kampenaren kopte het leder simpel in het doel: 0-1. De vreugde bij de gasten was groot. In het laatste kwartier zette Wilsum alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Robin Mijnheer verving de moegestreden Diederik Folkers en met Mijnheer ging Wilsum op jacht naar de gelijkmaker. Wilsum ging steeds meer risico nemen en ging de ballen steeds meer in het strafschopgebied pompen richting de lange Jan van Spijker. Maar net als vorige week waren de voorzetten te vaak niet om over naar huis te schrijven en dus werd Wilsum nauwelijks gevaarlijk. Een keer viel de bal wel goed voor Van Spijker, maar zijn schot verdween naast het doel. De gasten gingen steeds meer tijdrekken in de hoop zo de 3 punten in de wacht te slepen en Wilsum ging heel opportunistisch voetballen en gaf daardoor veel ruimte weg. Tot driemaal toe konden de gasten gevaarlijk counteren, maar de linksbuiten miste oog in oog met doelman Bolt en even later werd de kans op de definitieve beslissing ook verprutst. In de absolute slotfase kreeg Wilsum nog een mogelijkheid om gelijk te maken.

Een voorzet vanaf de rechterkant viel goed voor Arjen Boeve, maar de jonge middenvelder van Wilsum kopte het lederen monster precies in de handen van de doelman, waardoor ook deze kans was verkeken. Even later klonk, na 5 minuten blessuretijd, het eindsignaal en dus won Kampen met 0-1.

Een gelukkige en broodnodige overwinning voor de ploeg uit Kampen, terwijl Wilsum voor de zevende keer op rij verloor. Na afloop was de frustratie dan ook groot bij Wilsum. Er werd opnieuw redelijk tot goed gevoetbald, maar toch ging de ploeg van trainer Maikel Hondebrink onderuit. Ondanks de nederlaag boekt Wilsum wel progressie en gaat de ploeg steeds beter draaien, maar in de laatste fase gaat er nog teveel mis, waardoor Wilsum nauwelijks gevaarlijk wordt. Hier kan de ploeg de komende 2 weken aan werken, want volgende week is men vrij en op zaterdag 23 april staat de bloedstollende derby tegen Zalk op het programma. Eerder dit seizoen won Wilsum in een spectaculair duel met 3-2 van de geel-zwarte formatie uit Zalk. De gemoederen bij Zalk liepen toen hoog op en maar liefst 3 spelers werden van het veld gestuurd. Te hopen is dat de Zalkers zich deze keer beter weten te gedragen. Nog meer te hopen is dat Wilsum een eind kan maken aan de negatieve reeks.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment