Roy Boeve3KAMPEN – Zaterdag 18 oktober is Roy Boeve uit Kampen als schaatscoach actief met het Van Werven team in het schaatspeloton. Boeve, die zelf een verdienstelijk schaatser was, maakte voor het vijfde achtereenvolgende seizoenen als sporter deel uit van het A-peloton.

In die vijf jaar reed hij ook voor vijf verschillende ploegen: De Hypotheker, Beelen Sloopwerken, Safan, BAM en Habovo/Bwaste. Zijn grootste successen behaalde Roy Boeve in het pak van Hypotheker. In februari 2007 won hij twee cupwedstrijden op rij. Daar kwam het jaar daarop namens Safan nog een zege bij in de Super Prestige op Flevonice. Boeve werd die winter ook de nummer drie van het Nederlands kampioenschap op natuurijs, waarin hij op de Oostvaardersplassen alleen Sjoerd Huisman en Arjan Stroetinga voor moest laten gaan. Daarnaast behaalde Boeve nog eens acht podiumplaatsen.

De openingswedstrijd van het seizoen is altijd bijzonder, iedereen wil natuurlijk graag weten hoe de verhoudingen zijn in het schaatspeloton. Met het verdwijnen van de ijzersterke BAM ploeg, liggen er mogelijkheden voor andere ploegen, de ploeg van Van Werven maar ook het A-Ware team zullen zich zeker melden. Ook het studententeam met Jan Maarten Heideman in de ploeg zal de strijd niet schuwen.

christijn-groeneveld-vanwervenIn de voorbereidingen van dit seizoen schrok iedereen uiteraard van de val van Christijn Groeneveld op de ijsbaan in Inzell. Afgelopen woensdag werd Groeneveld voor de tweede keer geopereerd aan zijn rug. De operatie is geslaagd en dat betekent de start van zijn revalidatie, meldt Team Van Werven, de ploeg van Groeneveld.

Dit seizoen zullen er naast Jan Maarten Heideman uit deze regio, ook Rob Hadders (Team Van Werven) uit Kampen, Erben Wennemars (Team Okay Fashion) uit Dalfsen in de topdivisie actief zijn. Bij de vrouwen is Bianca Roosenboom uit Kampen in het peloton vertegenwoordigd. In de eerste divisie Aleid Klompenmaker uit Oosterwolde, Ruben Wieberdink Elburg, Gerco vd Beek Oldebroek, Wim Dillen Genemuiden, Jelmer van Vilsteren Zwolle en Jan Korenberg uit Kamperveen. Roy Boeve uit Kampen is coach bij het Van Werven Team, Lammert Schoonhoven uit Oldebroek is verzorger bij het schaatsteam Clafis/A-ware/Fonterra. Deze regio is dus zowel op ploegenniveau als individuele basis vertegenwoordigd in het peloton.

Het schaatsprogramma voor zaterdagavond 18 oktober op de Jaap Edenbaan in Amsterdam ziet er als volgt uit: om 19.00 uur starten de dames voor hun wedstrijd over 70 ronden, om 20.00 uur de Top Divisie over 125 ronden en om 21.30 uur de 1e Divisie over 100 ronden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment