startschot schermafdrukUTRECHT - Afgelopen weekend werd in Utrecht het NK Atletiek gehouden. AV Isala'96 had vier ijzers in het vuur op diverse disciplines. Mark Jonker, Anneloes de Roo, Gejanne Lussenburg en Jeroen van Veen betraden de kolkende arena dat volgepakt was met vele toeschouwers en fans. Voor vele topatleten was het NK de laatste stop voor het WK London dat in augustus plaatsvindt.

Mark Jonker kwam in actie bij het speerwerpen. Met een afstand van 60.99 meter kwam hij helaas een kleine 2 meter te kort voor de finale. Een finale waar hij gezien zijn persoonlijk records bij aanwezig had moeten zijn. Helaas pakte het anders uit tot zijn spijt en werd tiende. Gejanne Lussenburg kwam na een periode van blessures weer uit op haar oude liefde de meerkamp. Het doel was, de meerkamp afmaken en met name plezier hebben. Dit is gelukt, met een lach op haar gezicht werkte ze alle onderdelen af en genot ze volop. Met een zevende plek overall en een puntentotaal van ruim 4500 punten kan ze tevreden terugkijken.

Het vuurwerk van dit weekend kwam van Anneloes de Roo en Jeroen van Veen. Beide atleten plaatste zich voor de horden finale en behoren hiermee tot de beste acht hordelopers van Nederland. Anneloes liep een sterke tijd van 14.24 seconden over 100 meter en werd hiermee vijfde. Jeroen raffelde de 110 meter af in 14.96 seconden en werd zevende. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment