2017 2018 BC Kampen M1 KAMPEN - Woensdag 8 november hebben de heren van Badmintonclub Kampen hun vijfde zege van dit seizoen veiliggesteld. Hoewel er één partij verloren ging, toonden de Kampenaren zich heer en meester: ze wonnen met 7-1 van De Sjeve Sjuttel uit Bunschoten-Spakenburg. BC Kampen had beslist thuisvoordeel. Jammer genoeg niet vanwege de enorme schare fans op de tribune (die was leeg), maar wel vanwege de shuttle. Kampen speelt met een sneller exemplaar dan Bunschoten-Spakenburg, waardoor de heren van De Sjeve Sjuttel hem vaak ver achter of buiten de lijnen sloegen.

Desalniettemin startte de wedstrijd stroef. Tjalling Beemer en Robin Kroeze verloren het eerste dubbelduel, waardoor Kampen voor het eerst in dit competitieseizoen achter stond. Hugo Vernhout en Harry Eringa wonnen daarop hun dubbelpartij, waarmee ze de stand weer rechttrokken.

Ook bij de singles bood het gastteam flink wat weerstand. Beemer had drie sets nodig om de zijne te winnen, voor Vernhout gold hetzelfde. Daarna leek het verzet gebroken; Kroeze en Eringa wonnen allebei in twee eenvoudige sets.

Met 5-1 voorsprong ging Kampen de laatste dubbels in. De winst was binnen, maar de strijd nog niet gestreden. Pas toen ook de slotpartijen positief waren afgesloten, keken de heren tevreden terug op de wedstrijd.

Binnenkort, bij de return, zullen we zien of BC Kampen de ongeschreven regel van het thuisvoordeel kan doorbreken door in Bunschoten-Spakenburg weer te winnen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment