setuprijssenRIJSSEN - Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Set Up IJsselmuiden in Rijssen tegen Rivo Rijssen HS 1. Nadat de IJsselmuidenaren in de vorige wedstrijd tegen CSV een stijgend niveau lieten zien, was het zaak om dit ook zaterdag door te zetten. De eerste set werd scherp begonnen. Beide teams gingen aan het begin van de set gelijk op. In de loop van de set werd aan de kant van Set Up de foutenlast wat hoger.

Zowel aanvallend en serverend werd er iets minder druk bij de tegenstander neergelegd, wat erin resulteerde dat de set naar Rijssen ging met 25-21. Vol goede moet begon Set Up aan de tweede set. Met name de pass lag erg goed, wat het mogelijk maakte om een snel en tactisch spel te spelen. Hierdoor kon Matthias (spelverdeler) de blokkering vaak wegspelen, zodat de aanvallers maar 1 blokkerende tegenstander voor zich hadden. Ook serverend werden de IJsselmuidenaren sterker, zodat de tegenstander moeite had om een goede pass te brengen. De set ging met 23-25 naar Set Up.

In de derde set had Set Up de smaak te pakken gekregen. Gemaakte punten werden uitbundig gevierd en verdedigend werd er steeds meer gepakt. Spel verdelend kwam er vaak een creatieve oplossing voor de rallyballen, wat ervoor zorgde dat de aanvallers deze vaak konden scoren. Rivo Rijssen werd overklast en ging deze set met 18-25 eveneens naar Set Up.

In de vierde set toonde Rivo weinig vechtlust meer. Hier werd optimaal gebruik van gemaakt door de IJsselmuidenaren. Verdedigend hadden de mannen uit Rijssen geen antwoord op de sterke service aan de kant van Set Up. Wanneer men een scoringskans creëerde werd de bal in het blok of uit geslagen. De set werd gemakkelijk uit gespeeld en eindigde met 8-25. De eerste winst van het seizoen was daarmee een feit.

Ook geeft het spel wat Set Up IJsselmuiden heeft laten zien hoop voor de nog te spelen wedstrijden. De mannen uit IJsselmuiden lieten vandaag namelijk een goed spel zien, waarin vechtlust getoond werd. Voor elke bal werd gegaan en er werd gespeeld als een team. Zaterdag 18 november, zal er in de Oosterholthoeve gespeeld worden tegen DIO/Bedum HS 2.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment