cdc7748efe2e1e3b535eb3e275211dfb1fd96131- door Berber Bouma -

HARDERWIJK - Zondag heeft BC Kampen M1 zijn ongeslagen status behouden in een spannende uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de poule: BC Harderwijk M2. De uitslag werd 5-3 in Kamper voordeel.

Doordat Harderwijk op het laatste moment nog allerlei wijzigingen aanbracht op het wedstrijdformulier en BC Kampen met 2 invallers speelde, was het op voorhand niet bekend wie vandaag de sterkste zou zijn. Ook tijdens de wedstrijd bleef dat lang onzeker, want na de enkelpartijen en de 1e dubbelpartijen stond het gelijk: 3-3. De tweede reeks dubbelpartijen werd echter gewonnen door Kampen, waardoor de Kampenaren alsnog wonnen.

De wedstrijd begon gelijk spannend, doordat Hugo Vernhout en Robin Kroeze hun herendubbel direct in een driesetter moesten beslissen. Helaas verloren ze de laatste set met 17-21. Hans van Mierlo en Gerben Tuitel, die vandaag invielen, wonnen wel gemakkelijk hun dubbelpartij in twee sets. Bij de enkelpartijen wonnen Vernhout en Tuitel hun partijen en konden Van Mierlo en Kroeze niet van hun tegenstanders winnen.

Vooral de enkelpartij van Tuitel was bijzonder spannend. Allebei de spelers streden om ieder punt, met vaak lange rally’s tot gevolg. Nadat Tuitel de eerste set met 19-21 had verloren, kreeg hij in de tweede set in de gaten hoe hij zijn tegenstander pijn kon doen en won daardoor met 22-20. In de derde set liet hij zijn tegenstander veelvuldig van voren naar achteren lopen, waarna de vermoeidheid de rest deed en Tuitel knap won met 21-16.

De combinaties Vernhout en Tuitel en Van Mierlo en Kroeze wonnen vervolgens allebei hun dubbelpartijen in twee sets, waarna de overwinning binnen was. Het omwisselen van de wedstrijdindeling leverde BC Harderwijk dus niet het gewenste effect, maar bracht BC Kampen wel de zesde overwinning op rij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment